Amikor ezt a beszámolót olvassák, reményeink szerint képet kapnak róla, hogy Egyesületünk milyen erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy Gödöllő és környéke közbiztonsága elfogadhatóbb legyen az elmúlt esztendőben. Higgyék el, hogy ez a sziszifuszi munka hatalmas önfeláldozást és kitartást igényelt, minden egyes polgárőrtől!

Sajnos munkánk bemutatásánál elkerülhetetlen a rideg számadatok használata, mindazonáltal megpróbáltuk egyesületünk 2007. évi helyzetét, fejlődését, munkáját a lehető legegyszerűbb formában Önök elé tárni.

Természetesen amennyiben ezen a tájékoztatón kívül kérdésük, észrevételük merülne fel, kérem, keressék az Egyesületet a következő elérhetőségeken:

Tel: 06 30 621-2220, 06 30 355-9908

Email: merlegelo@vipmail.hu vagy moczar1@fibermail.hu

Marik Sándor, elnök

A 2007-es évet egyesületünk 32 fő taglétszámmal kezdte és egész évben igyekezett megtartani ezt a létszámot.

Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a létszámunk növekedjen, de ne rontsa az egyesület munkájának színvonalát. Sajnos a második félév változásai nagyban befolyásolták taglétszámunkat a negatív irányba.

A következő diagrammokon bemutatjuk tagságunk 2007. évi összetételét néhány aspektusból

Taglétszám változásai:

Kép

Indulás az erőforrások terén:

Az év elején egyesületünk anyagi helyzete nagyon nehéz volt, a 2007-es évet egyesületünk nettó 26.240Ft-tal kezdte meg.

Technikai hátterünk 16 db gépkocsit tett ki, valamint 10 db URH rádióval és 5 db PTT-s telefonnal rendelkeztünk. Ez azt eredményezte, hogy Egyesületünknek az előző évihez hasonló előre tervezett szolgálattal kellett számolni.

Nézzük meg a háttér feladatokkal kapcsolatban elért eredményeket:

Tárgyalások útján sikerült támogatásokat szereznünk különböző vállalkozóktól.

Jelentős összeggel támogatta egyesületünket 2007-ben az ARTESZ Kft.

Ezeken kívül bevételi forrást jelentett számunkra:

A Budapesti Polgárőr Szövetségtől kapott támogatás,

az Országos Polgárőr Szövetségtől elnyert pályázat,

a Pest Megyei Önkormányzattól elnyert pályázat,

a magánszemélyektől kapott támogatás

az adójuk 1%-ával támogatók köre.

(Ezúton is köszönetet mondunk minden segítségért, amit kaptunk.)

Összegezve a 2007. évben beszerzett anyagi erőforrás elérte a 643.772Ft-ot, így elégségesnek nevezhető volt az Egyesület elnökségének és pénzügyi bizottságának háttér biztosító munkája.

A bevételek stagnálása magával hozta, hogy a technikai háttér javítására és szinten tartására nem volt lehetőség, de úgy hisszük, Egyesületünk élt azokkal az eszközökkel, amelyek lehetővé tették a feladatok maradéktalan ellátását.

Az év folyamán a létszám nem nőtt, viszont a sajátgépjárművel szolgálatot adók száma 1 fővel növekedett. Ez elégségesnek bizonyult a színvonalas szolgálatellátáshoz, és elmondhatjuk, hogy egy viszonylag sikeres évet tudhatunk magunk mögött.

Beszerzésre került:

- 1 db számítógép, amely nagyban segítette a jelentések elkészítését,

- 1 db Laptop hordozható személyi számítógép, amely a regisztrációs munkát  és a bemutató munkát hatékonyabbá tette.

Nézzük tehát, mire fordította Egyesületünk a személyi-, anyagi- és technikai erőforrásait!

A végzett munka:

A 2007-es. évben Egyesületünk bűnmegelőző feladatainak ellátásához 300 szolgálatot adott, amelyből 254 volt előre tervezett, és 46 szolgálat pedig az előre nem látható események miatt  azonnal lett elvégezve.

Kép

A diagramon jól látható Egyesületünk alkalmazkodó-képessége, és feladatcentrikus szolgálatszervezése, mind az előre tervezett szolgálatoknál, mind pedigaz előre nem látható események tükrében.

Kimutatható, hogy Egyesületünk a második félévben bekövetkezett, a szolgálatok szempontjából negatív külső- és belső változások ellenére, maximálisan a bűnmegelőzési feladatainak végrehajtására koncentrált.

És még egy szembetűnő dolog! A diagramról jól kivehető, hogy Gödöllőn és környékén a legsűrűbben nyári hónapokban történt a legtöbb eseményünk.

A 300 szolgálat alatt (személy/szolgálat/órával számolva) Egyesületünk tagjai 5.646 órát teljesítettek, ebből 100 órát azonnalosban.

(Halkan megjegyezve ez nettó 2.823.000Ft-nyi munka teljesítését jelenti, 500Ft-os órabérrel számolva.)

Gépjárműveink megközelítőleg 23.567 km-t futottak, amelyhez a 2.945 liter  elhasznált üzemanyag közel 393.500Ft-ba került.

Egyesületünk ennek a költségnek jelentős részét saját zsebből finanszírozta!

Kép                                                          A diagramon újra jól látható, hogy milyen alkalmazkodó-képességgel rendelkezik Egyesületünk, hisz a feladatok változása szerint változott a szolgálatba állók létszáma is. Itt is jól látható, hogy év végére drasztikusan lecsökkent a személyi létszám.

Saját alap járőrtevékenységünk mellett, felkérésre szolgálatokat adtunk Tura, Isaszeg, Veresegyház, Budapest területein valamint a Hungaroring rendezvénybiztosításában.

A Gödöllői Rkp. felkérésére 59 db közös szolgálatot láttunk el a rendőrség munkatársaival, ebből 11 akciót hajtottunk végre a Gödöllői Rendőrkapitányság nyomozóival.

(Az előző évekhez képest nagyságrenddel kevesebbet.)

A Határőrség felkérésére 11 akciót hajtottunk végre a Budapesti Határőr Igazgatóság munkatársaival.

(Az idegenrendészeti munka a Határőrség év végi megszűnésével úgy tűnik számunkra befejeződik.)

A VPOP felkérésére pedig 14 akciót hajtottunk végre a VPOP Közép Magyarországi Regionális parancsnokság, Szellemi Tulajdonjog Védelmi Osztályának vám. kommandósaival.

Ezekből a számadatokból jól látható, hogy Egyesületünk erőforrásait munkába fektette, és a felvállalt feladatait a szűkös anyagi helyzete ellenére maradéktalanul ellátta.

Nézzük hát milyen eredményeket sikerült munkánkkal elérni!

Eredmények:

Egyesületünk a 300 szolgálata során összesen 95 eseménnyel találta szemben magát, amelyből 32 esetben lett elfogás és előállítás a végkifejlet.

A 2007. év során polgárőreinknek 73 fővel kellett kapcsolatba lépnie szolgálatuk során. Kin segítettek, és mentővel vitettek el baleset vagy egyéb ok miatt, másokkal szemben kellett fellépni szabálysértés és egyéb közösség ellenes megnyilvánulás miatt.

26 fő elfogásánál illetve előállításánál segédkeztünk a kapitányság rendőreinek.

3 főt tettenérés után adtunk át a rendőrség munkatársainak.

3 fő illegálisan hazánkban tartózkodó külföldi állampolgárt állítottunk elő a határőrség munkatársaival.

Mindent egybevetve ez 32 fő !

A Vám- és Pénzügyőrség kommandósaival folytatódott a 2007-es évben is a hatékony együttműködés.

Akcióink során a felderített és lefoglalt márkahamis áruk értéke meghaladta a 199 millió forintot. (199.021.730Ft).

Ezen kívül 30 balesetnél biztosítottuk a helyszínt, megakadályozva ezzel a további baleseteket, valamint elősegítve ezzel a rendőri intézkedés hatékonyságát.

50 alkalommal biztosítottuk valamilyen kiemelkedő rendezvény zavartalan lebonyolítását. (Pl.: Hungaroring, Futafok, Gödöllői gyereknap, Gödöllői karácsonyi vásár, TEVA röplabda mérkőzések stb.,)

Elismeréseink:

- A 2007. évi Hungaroring Forma 1. Nemzetközi rendezvény biztosításában végzett közreműködésért, tárgyjutalom a Pest Megyei Rendőr főkapitányság vezetőjétől: Ignácz István r. dandártábornoktól.

- A 2007. évi Hungaroring rendezvény biztosításában végzett közre-működésért, köszönőlevél az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől Túrós Andrástól.

- A VPOP-val közös munka keretében a PROART Szövetség a Szerzői Jogokért, tárgyjutalma és oklevele.

2008. évi terveink:

Lehetőség szerint taglétszámunk további bővítését tervezzük.

2008-ban tovább kívánjuk fejleszteni egyesületünk technikai hátterét, valamint legalább szinten kívánjuk tartani anyagi helyzetét.

Feladatainkat továbbra is olyan magas színvonalon szeretnénk ellátni, mint az idei esztendőben.(Ha lehetséges még hatékonyabbá szeretnénk válni.)

A Gödöllői Rendőrkapitányság dolgozóival meglévő kapcsolatunkat szeretnénk javítani.

Törekszünk a Forma 1-el kapcsolatos feladatainkat lekonkretizálni a PMRFK. vezetésével és egy szerződés megkötésével elérhetővé tenni azokat a pályázatokat, amelyek megkönnyíthetik a feladatok anyagi terheinek felvállalását.

A Gödöllői Polgármesteri hivatallal a kapcsolatok javítására törekszünk.

Új koncepció kidolgozásával együttműködési lehetőségeket keresünk a Pest-megyei polgárőr szövetség tagszervezeteivel úgy, hogy közben nem adjuk fel példásan jó kapcsolatunkat a Budapesti Polgárőr Szövetséggel sem.

Kelt: Gödöllő, 2008. január 2.

Tisztelettel: Marik Sándor, elnök

Nincs új bejegyzés.